إجمالى عدد زيارات المدونة

الثلاثاء، يوليو 14، 2009

جديد x جديد ليوم 13-7-2009

كل عام وانتم بخير ورمضان جاى فى السريع

اليومين الجايين دول هما موسم المشمش وبيبقي رخيص ومتوفر في كل حته وبيعملوا منه المشمشية والقمر الدين

هاقولكم علي سر من اسرار طريقة عمل الحاجات دي في البيت وباقل من نص الثمن وممكن كمان تشتروا الفواكه دي من وكالة الجمله بالقفص وبكده توفر اكتر

عمل قمر الدين

تشترى المشمش وتراعي انه يكون سليم ومظهره جيد ومستوي

لامهري ولا اخضر ثم اغسله جيدا وبعدين ابدأ في شيل النواة وفي حله صاج حط طبقات مشمش وطبقات سكر لكل خمسة كيلو مشمش كيلو سكر- غطيه وأتركه لتاني يوم او من الصبح لليل هاتلاقيه نزل ميه كتير جدا - بعد كده ارفعه علي النار( في الاول عاليه) لحد ما يغلي وبعدين خفف النار جدا وابدا تقلبه كل ربع ساعه لحد ماتلاقيه استوي وبدأ يتهري تقريبا

لو عاوزه يبقي لفات زي الجاهز بتسيبه ينهري جدا وتديله ضربه في الخلاط وبعدين تجيب ورق زبده وتفرده في صواني حافيتها مش عاليه وممكن صينية الفرن وتدهنه زيت زيتون وتفرد عليه الخليط بسمك نص سم ( الخليط بيبقي غليظ جدا ) وتسيبه في مكان متجدد الهوا يوم او اتنين لحد ما يجف تماما وبعد كده تدهن الوش بزيت زيتون وتلفه وتشيله لحين الأستخدام_ وتوجد طريقة اسهل

بعد ما بيستوي علي النار باسيبه يبرد واعبيه في اكياس وعلي الديب فريزر علي طول بيبقي مش متجمد بيبقي عامل زي الجيلاتي كده عند الاستخدام باكسر منه حته علي اد ما انا عاوز وازود ميه وسكر واضربهم في الخلاط واشرب احلي قمر الدين واعمل مهلبيه براحتك ياعم وكل عام وانت بخير

ليست هناك تعليقات: