استعداد لشهر رمضان وحاول توفر فلوسك
طريقة عمل التين المجفف
تختار التين المستوي اللي مش طري ولا اخضر- تغلي الميه ومعاها البنزوات واحد جرام لكل كيلو تين - تحط التين في الميه لمدة خمس دقايق بعد كده تصفيه وتفرده علي صينيه وتغطيه بشاشه عشان الحشرات والتراب - تسيبه في البلكونه عشان الهوا والشمس ويتقلب يوميا لحد ما ينشف - تقريبا اسبوع
حضر خلطه من نصف كوب من النشا ونصف كوب من الدقيق ونصف كوب من السكر البودرة وتنزل التين فيهم لحد مايتغطي كويس وبعد كده يترص في طبقات بينهم رشه من الخليط السابق مع الضغط عليه باليد عشان يتلصق ببعضه
ليست هناك تعليقات:
إرسال تعليق