إجمالى عدد زيارات المدونة

الأحد، ديسمبر 05، 2010

جديد 5-12-2010

كبده اسكندراني الأصلية وطعمها زى بتاعة العربية البلدى بالظبط

(طبعا الطريقة منقولة والطعم مسؤلية المنفذ)

المكونات
= نص كيلو كبده بقري مقطعة شرائح صغيرة جدا تقطيع شاورما
= ملح + فلفل اسود
2=
قرن فلفل اخضر حراق مقطع حلقات رفيعة ويمكن استبداله بفلفل رومي للي مش بيحبوا الاكل الحراق
2 =
معلقة كبيرة ثوم مفروم
= نص معلقة صغيرة كمون
= معلقة كبيرة خل + ليمونة كبيرة
= ربع كوب زيت ذرة زيت
الطريقة
ضع زيت الذرة في طاسه عميقة او حله وسخنه وبعدين حط الكبده كلها مع حبة فلفل اخضر وحبه ملح وفلفل اسود ومعلقة ثوم كبيرة وغطي عليها --- سيبها ربع ساعة تنزل سوائلها (مائها) وتشربها وبعدين تكون جهزت سلطانية او طبق صغير الخلطة دي : الكمون والثوم والخل وعصير ليمونة كبيرة وباقي الفلفل الاخضر وقلبهم جيدا واول ما تحس ان الكبده قربت تستوي تضيف الخلطة دي كلها وتخفض النار شوية وتغطيها وتسيبيها تشرب باقى الخلطة دي تماما بس ماتنشفش يعني سيب فيها حبة مايه صغيرين .
وحضر عيش فينو او اي عيش انت بتفضله واعمل سندوتشات طعمها كبدة اسكندراى حقيقية وبالهنا ومعها شوية طرشى بلدى شديد وتحبس بكباية شاى تكون كدا آخر تمام

ليست هناك تعليقات: